MAKUTIIVISTEET

Makutiivisteet, makuaromit, tiivarit, tiivisteet, rakkaalla lapsella on monta niemeä, ovat nyt pinnalla ja niiden käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti kotikokkien keskuudessa, eikä ihme koska niitä on käytetty jo pitkään konditorioissa ja suurkeittiöissä. Olet varmaan huomannut että leipomoiden kakut ja leivonnaiset maistuvat usein voimakkaammilta ja hedelmäisemmiltä kuin omat leipomukset. Se johtuu usein esanssien ja tiivisteiden käytöstä, toki maku on luonnollisempi leivottaessa pelkästään tuoreista hedelmistä tai marjoista, mutta se ei riitä läheskään kaikille. Tuoreita hedelmiä ja marjoja ei kuitenkaan kannata unohtaa kokonaan vaan tiivisteillä kannataakin korostaa ja vahvistaa juurikin näitä luonnollisia aromeja. Leivonnaisten kaloreiden lisääntymisestäkään ei tarvitse olla huolissaan, koska makutiivisteet ovat kalorittomia.

KÄYTTÖ

Yksiselitteistä ohjetta käyttömääristä on mahdoton antaa mutta on yksi ohje yli muiden. Tiivisteiden käytössä kannattaa soveltaa samaa ohjetta kuin suolankin käytön kanssa eli mielummin liian vähän kuin liikaa kerrallaan. Makuaromeja kun on helppo lisätä mutta paraskaan leivonnainen tai pirtelö ei kestä liiallista maustamista.

LAATU

Kuten Suomessa yleensä, kaikki on hyvin valvottua. Tästä syystä BottleCorner myy ainoastaan kotimaisia tiivisteitä, jotka on tarkoitettu ja valmistettu pelkästään elintarvikekäyttöön, tiukkojen säännösten ja standardien mukaisesti. Näin voit olla varma että käyttämäsi makuaromit ovat turvallisia leivonnassa ja ruoanlaitossa.